Laptop Szervíz

Laptopszerviz tudnivalók

Megbízhatóság, korrekt ár, garancia

Nálam nincs bevizsgálási díj, csak a kiajánlott, megjavított készülék javítási díját és a cserélt új vagy bontott alkatrész árát kell kifizetni. Abban az esetben ha Ön nem kéri a javítást illetve a szerviz gazdaságtalannak ítéli, semmilyen költséget nem számíok fel. Természetesen minden elvégzett munkára garanciát vállalok.

Nemzetközi alkatrész beszerzéssel, a gyártókkal és az alkatrészeket forgalmazó cégekkel együttműködve dolgozom.

Alaplap meghibásodás

A hordozható számítógépek “lelke” az alaplap. Ha nem kapcsol be a készülék, lefagy az operációs rendszer, a kijelzőn eltérő színű kockák,vonalak jelennek meg valószínűleg alaplapi meghibásodás történt. orvosolni tudom ezt a problémát alaplap CSERE nélkül vagy keresünk hozzá használt ezáltal olcsóbb cserealkatrészt.

Kijelző meghibásodás

Repedés-, törés-, beázás esetén a kijelző javíthatatlanná válik ezért csak cserélni lehet.
Bekapcsolást követően eltűnik a kép (halvány lesz) illetve pár perc után vibrálni kezd. Ebben az esetben valószínűleg kijelző háttérvilágításáért felelős „inverter” hibásodott meg. Ennek az alkatrésznek a cseréje, javítása.
Kijelző mozgatására , hajlítására eltűnik-,elsötétedik a kép, valószínűleg az alaplap és a kijelző közötti szalagkábel sérült meg vagy szakadt el. A szalagkábel hiba vagy a kábel javításával vagy az alkatrész cseréjével gyorsan orvosolható.

Folyadék ráömlés, beázás

Ha ilyen problémával áll szemben a készüléket teljes mértékben áramtalanítani kell (220V-os hálózatból kihúzni, illetve az akkumulátort eltávolítani a készülékből)!!!

Ha időben eljuttatja hozzám a készüléket és az alaplapon nem korrodálnak el az alkatrészek tisztítással akár további költségek nélkül is orvosolni tudom a problémát. Billentyűzetek esetében a tisztítás sajnos nem mindig segít ezért általában cserélni kell.

Meghajtó meghibásodás

Merevlemez, illetve optikai meghajtók meghibásodása esetén akár az üzletben is megvárható a hibás alkatrész cseréje. A meghibásodott meghajtóról adatokat megpróbálhatjuk megmenteni. Ez egy időigényes eljárás. Nem tudom garantálni a teljes adatállomány megmentését, de eddigi sikereim jónak mondhatóak.

Memóriahiba

A számítógép úgymond “kék halállal” leáll illetve lefagy, okozhatja a memória meghibásodása is. A memória modul csere ha van az üzletben ,megvárható.

Zsanér-, burkolat törés, repedés

Amennyiben a készülékhez van raktáron vagy még beszerezhetőek alkatrészek a munka elvégzése előzetes egyeztetés alapján akár meg is várható vagy rövid határidővel megoldható.

Billenytűzet-, touchpad csere

Nem működnek a gombok, ugrál az egér, nem érzékeli semmit a touchpad.

Amennyiben a készülékhez van raktáron vagy még beszerezhetőek alkatrészek a munka elvégzése előzetes egyeztetés alapján akár meg is várható vagy határidővel megoldható.

Töltő/tápegység hiba

Ebben az esetben a töltő cseréjét javasoljuk ha lehet gyárira. Meghibásodás esetén ez a hiba akár a notebook teljes tönkremenetelét okozhatja.

NEM VÁLLAOM lekódolt gépek kódmentesítését!

CMOS elem cseréje

Ha a készülék “elfelejti” a BIOS beállításokat a CMOS elem valószínűleg lemerült. Ennek cseréje rövid határidővel megoldható.

Szakvélemény, Szaktanácsadás
(biztosítók, intézmények részére)

A javítás megkezdése előtt minden esetben átfogó diagnosztikát végzünk!

A Weboldalon lehetőség lesz munkalapszám alapján a szervizben lévő készülék folyamatos eseménytörténetének lekérdezésére.

Amennyiben készüléke gazdaságosan nem javítható, ajánlatot teszek az alkatrészei megvásárlására, vagy beszámolom a nálam vásárolt gépbe.